Muut hinnoitteluaiheiset artikkelit

Kuka on hurja hinnoittelija?

Hinnoittelu on aina kiehtonut minua. Uskon sen johtuvan hinnoittelun poikkitieteellisestä luonteesta – hinnoittelu on toisaalta hyvinkin tarkasti matemaattisesti tutkittavissa monelta osin, ja toisaalta hyvin paljon ihmisten psykologiassa kiinni.

Haluan jakaa oivalluksiani myös sinulle, koska uskon Suomen hyötyvän hinnoitteluosaamisen kasvusta. Vanhan stereotypian mukaan emme ole markkinointikansaa vaan uskomme siihen, että laadukas tuote puhuu puolestaan. Puhuuhan se usein, mutta valitettavan usein myös tuotteen tai palvelun ainutlaatuinen arvo asiakkaalle jää hämäräksi ja kilpailija maailmalta tulee heikommalla tuotteella mutta vahvemmalla markkinoinnilla rinnalle ja ohi.

Jos uskot palveluusi, hinnasta puhumisessa ei ole mitään hävettävää. Päin vastoin – jos sinä et tunne omaa arvoasi, miten asiakkaasi voisi sitä oppia ymmärtämään?

Allekirjoittaneella hurjalla hinnoittelijalla on 16 vuoden kokemus hinnoittelusta niin yritys- kuin kuluttajaliiketoiminnassa. Olen vastannut muun muassa yrityspuolella 38 M€/v tuoneesta tarjoushinnoittelun uudistuksesta ja 43 M€/v strategisesta hinnankorotusohjelmasta ja kuluttajapuolella kokonaisvaltaisesta tarjoomauudistuksesta jolla toteutettiin strateginen liiketoiminnan suunnanmuutos.

Juho Härme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *